#loppistajm


Tips för dig som ska sälja på loppis

Shoppingtips för loppis finns längre ner på sidan

Är du nybörjare på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Vi på Stockholmsmarknader är vid det här laget proffs på loppisar och hjälper dig att få en riktigt lyckad loppisdebut. Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna.

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar. Tänk på att Sverige har fått nya mynt och sedlar - läs mer här! Swish blir ett allt vanligare komplement till kontanter, även om cash fortfarande är king på loppis:)

Påsar och tidningspapper: Omslag till ömtåliga pryttlar är uppskattat av köparna, liksom påsar. Har du hemma - ta med ett litet lager för extra glada kunder!

Bord: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord kan du ta med ett enkelt hopfällbart trädgårdsbord - eller varför inte strykbrädan? Det finns också bord att hyra på loppisen. Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc.

Stol: Loppisdagen är lång. Det kan vara skönt att ha något att sitta på, t ex din sköna hopfällbara solstol.

Prissättning: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många tycker om att pruta på loppis...Bilbatteri: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på så att bilbatteriet tar slut. Om detta ändå skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

Mat: Om du skulle bli hungrig finns både en Sibyllagrill och ett minilivs inne på Roslagsstoppet. Vi rekommenderar också de färska cocosbollarna direkt från cocosbollsfabriken nästgårds - mums!

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går självklart fint! Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in i kön till säljområdet.

Åka tidigare: Du kan alltid åka från loppisen vilken tid du vill på dagen, från vilken plats som helst. Vi hjälper till att lotsa dig ut, om du vill det. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild plats. Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen.

Mycket folk: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja. I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa några enklare rutiner vid uppackningen av prylar:
- Börja med att allra först ställa upp bord, klädställning framför bakluckan och be eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet.
- Packa upp lite i taget - ta fram en kartong i sänder ur bilen.
- Låt inte någon kund rota i dina ouppackade kartonger.
- Låt inte någon kund kika på prylar i din bil innan du packat upp klart.
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor i vår vackra värld.Team Loppis at your service! Våra medarbetare i Team Loppis finns på plats hela dagarna, i gula reflexvästar, för att hjälpa just dig! Tveka inte att haffa någon av oss om du har några funderingar på loppisdagen. Säkrast hittar du oss i informationstältet vid entrén till loppisen.

Sist, men inte minst: Se till att ha skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!

Några tips för loppisshopparen

Växelpengar: Ta med dig ordentligt med kontanter - plöstligt står du framför ditt livs fynd! Och försök att inte ha bara 500-kronorssedlar, som är svårväxlade. Det finns tyvärr ingen bankomat på Roslagsstoppet, men många loppisförsäljare kan idag ta Swish. Värt att fråga, om du har slut på kontanter!

Väska: Dina fynd ska med hem också... En tom plastpåse tar inte stor plats i jackfickan. Den gamla trotjänaren Dramaten-rullväskan är inte alls tokig på loppis.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i lådorna under borden, fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd.Se potentialen: En stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig.

Proveniens: Det tjusiga ordet som betyder en viss pryls bakgrund. Köper du direkt av den som tidigare ägt föremålet har du världens chans att få veta mer om dess historia. Ta chansen - loppishistoriorna är ofta riktiga pärlor!

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar.

Skor: Du går längre än du tror på loppisarna. Så se till att ha sköna skor!Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge: En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara, heller. Loppis är ju rätt billigt ändå, har vi hört!

Mer loppis: Vi har många loppisar runt om i Stockholmsområdet. Du hittar information om dem alla, kalendarium etc på www.loppistajm.se

Följ oss också gärna på Instagram  

 

Diggar du loppis?

Håll dig uppdaterad med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev!

Epostadress:
www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser http://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/