#loppistajm

Stuva bilen full och kom till Roslagsstoppet en sommarsöndag. Dyk bara upp den dag som passar dig - du behöver inte förboka plats. Du säljer vid din bil - på ett bord eller kanske direkt ur bakluckan.

Platspriset är endast 150 kr för vanlig plats med personbil och begagnade prylar - eller köp en stor plats för bara 210 kr om du har mycket prylar och vill ha extra svängrum! (Klicka här för fullständig prislista).

Roslagsloppis är alltid ett säkert kort för dig som ska sälja på loppis! Hos oss vet du vad du får: En prisbelönt och extremt välbesökt loppis, av oss på Stockholmsmarknader, med 12 års erfarenhet av professionella loppisarrangemang.

 

Allt du behöver veta för att sälja på Roslagsloppis

OBS! Läs också våra enkla förhållningsregler här nedan.

Öppettider: Loppisen är öppen söndagar kl. 11-15 hela sommaren,
14 maj - 24 september 2017, förutom 25 juni (midsommar).

Ingen föranmälan: På Roslagsloppis behöver du inte boka plats i förväg. Det är bara att dyka upp den dag som passar dig. Kom någon gång mellan kl. 9 och 10.30 - när du är redo.

Pris: 150 kr per dag, för vanlig plats med personbil för dig som säljer dina begagnade prylar (Swish- eller kontant betalning - ej 1kr-, 2kr-, 5kr-mynt). En stor plats kostar endast 210 kr, för dig som har skåpbil etc - eller har mycket prylar och vill ha extra mycket svängrum. Se fullständig prislista nedan.
- Det är jättebra om du kan ha jämna pengar redo till säljavgiften, så får alla sin plats så snabbt som möjligt. OBS! Vi kan tyvärr inte ta emot 1kr-, 2kr eller 5kr-mynt. Vi tar också Swish.

Bord etc: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer, från ett bord, en filt på marken eller kanske direkt ur bakluckan. Vill du ha bord, klädställning etc på din plats kan du ta med själv eller hyra det på plats på loppisen.
Hyrpriser:
Bord 40-80 kr
Klädställning 50 kr
Stol 20 kr
Galgar 1 kr/st

Utan bil: Det går givetvis också bra att komma utan bil. Packa väskorna fulla och ta bussen till hållplats Söderhall, så kommer du rakt ut på loppisen bakom Roslagsstoppets röda byggnad. Du hyr en vanlig plats för 150kr.

Var på Roslagsstoppet? När du kommer till Roslagsstoppet: följ skyltar på området och håll utkik efter våra medarbetare i gula reflexvästar.

Platshänvisning: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild plats. Du kan alltid åka från loppisen vilken tid du vill på dagen, från vilken plats som helst. Vi hjälper till att lotsa dig ut, om du vill det.

Mat och dryck: Man kan bli hungrig av att vara på loppis. Vi rekommenderar varmt de färska cocosbollarna från cocosbollsfabriken nästgårds, som säljs inne på Roslagsstoppet. Där finns också både glass, kaffe och Sibyllagrill för den mer hungriga. Om du behöver lämna din plats ställer säkert din loppisgranne upp och vaktar din försäljning under tiden.

Toalett: Det finns flera toaletter inne på Roslagsstoppet, även handikapptoalett.

Väder: Det finns inget dåligt loppisväder på Roslagsstoppet... Vi har alltid öppet! Om väderleksrapporten gissar på något regnstänk fungerar en enkel pressening, plastsäcker, partytält etc finfint att lägga över dina prylar tills solen tittar fram igen.

Uppackning: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt och på Roslagsloppis är det nästan alltid högtryck på försäljningen redan från start. Somliga loppisentusiaster är ivriga att fynda och vill gärna kika på dina grejor redan när du packar upp (och de första kunderna är oftast de som prutar hårdast) - avgör själv när du vill börja sälja. Ett tips är att ställa ut ev bord/klädställning först, för att sedan hålla packa upp lite i taget. Låt köparna vänta utanför bordet, så har du mer kontroll över din försäljning. Se klippet nedan hur rutinerade Team Loppis-medlemmar gör när de säljer på loppis.


Ställ ut bord/klädställning först, innan du börjar sälja. Låt kunderna vänta utanför bordet. På så vis får du bättre kontroll över din försäljning.

OBS! Läs också våra enkla förhållningsregler här nedan.

Bra tips till loppisdebutanten hittar du genom att klicka här!

   
 

Vad får man sälja?

De vanliga loppisplatserna är till för privatpersoner som rensat hemma och vill sälja sina begagnade prylar. På dessa platser får man inte sälja varupartier av nya prylar - för nya/oanvända prylar finns en särskild platskategori (se prislistan).

Det är inte tillåtet på någon platskategori att sälja mat, dryck, vapen (gäller även luftvapen, knivar etc), levande djur eller något som är olagligt eller kan väcka anstöt, inte heller bedriva uthyrning eller lotterier, eller marknadsföra till Stockholmsmarknader konkurrerande verksamheter. Vi tillåter inte heller några politiska eller religiösa budskap.

Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare när som helst under dagen, som arrangören bedömer stör arrangemanget.

Företagare, knallar, försäljare av nya/oanvända prylar?

Är du företagare och vill sälja eller marknadsföra ditt företags produkter eller tjänster? Eller är du kanske knalle, eller har partier av oanvända prylar till försäljning? Då ska du hyra en specialplats för nya prylar (se prislistan här bredvid). OBS! Det är inte tillåtet på någon platskategori att sälja mat, dryck, vapen (gäller även luftvapen, knivar etc), levande djur eller något som är olagligt eller kan väcka anstöt, inte heller bedriva uthyrning eller lotterier, eller marknadsföra till Stockholmsmarknader konkurrerande verksamheter. Läs mer om våra företags- och eventplatser här!

Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista för specialmarknader här!

Personuppgifter, tack!

När du anländer till loppisen kommer du att få en blankett, där du ska fylla i namn, adress, telefonnummer och personnummer. Detta krävs för att få sälja på loppis, enligt Lagen om Torg- och marknadshandel. Arrangören förbehåller sig även rätten att kontrollera legitimation på säljare, samt efterfråga och anteckna ursprung för de prylar som säljs.

En bil per plats - inga extrabilar på loppisområdet!

Oavsett om du har köpt vanlig eller stor plats, gäller ett fordon per plats. Du får inte köra in med fler fordon på området än det antal platser du betalar för, inte heller för urlastning.

Städa och ta med dina prylar hem!

När dagen är slut städar du din plats och tar med dig dina sopor och osålda prylar från loppisen. Vissa dagar kommer SÖRAB med en mobil återvinningsstation till loppisen. Där kan du själv sortera och lämna prylar du inte vill ha. Det är INTE tillåtet att i övrigt lämna kvar några sopor eller prylar på området. För kvarlämnade sopor/prylar debiteras en sophanteringsavgift om 500kr.

Vanlig plats: 150 kr

Plats för personbil och begagnade prylar
Platsen för personbil (EJ skåpbil),ca 3 meter bred. För den vanliga loppissäljaren, du som säljer begagnade prylar, det du rensat ut därhemma.

Stor plats: 210 kr

Skåpbil, släp, extra svängrum, begagnade prylar
För dig som säljer begagnade prylar och vill ha extra svängrum. Du som har skåpbil/minibuss/pickup/bil+släp behöver denna kategori (skåpbil etc m långsidan ut mot kund, släp kopplas av och ställs bredvid bil). Denna plats är också en mycket bra deal för dig som har mycket prylar och vill ha extra svängrum!
Dessa platser är ca. 6 meter breda (för fordon längre än 6 meter köper du till extrameter för 50 kr/m). Liten "Caddy" räknar vi som personbil.

Plats för nya prylar: 250 kr

För nya/oanvända prylar med personbil
För företag som vill marknadföra varor och tjänster. Även för knallar och dig som säljer partier av nya/oanvända varor och liknande. Dessa platser är ca 3 meter breda. Säljer du en liten mängd (ca 10 artiklar) hantverk du gjort helt själv går det bra på en vanlig plats. OBS! Det är inte tillåtet att sälja någon form av mat, dryck eller godis.

För mer information om våra event- och företagsplatser klicka här!
Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista för specialmarknader här!

Stor plats för nya prylar: 400 kr

För nya/oanvända prylar med skåpbil e dyl
För företag som vill marknadföra varor och tjänster. Även för knallar och dig som säljer partier av nya/oanvända varor och liknande. Dessa platser är ca 6 meter breda. Säljer du en liten mängd (ca 10 artiklar) hantverk du gjort helt själv går det bra på en vanlig plats. OBS! Det är inte tillåtet att sälja någon form av mat, dryck eller godis.

För mer information om våra event- och företagsplatser klicka här!
Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista för specialmarknader här!

 Fri scen på Loppisbeachen! Vill du sjunga, spela, dansa eller något annat på loppisbeachen? Hör av dig till oss på info@stockholmsmarknader.se

Kul med loppis? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information direkt till din mail om alla våra loppisdatum här!


Du hittar hela vårt loppisutbud på www.loppistajm.se

Följ gärna vårt Team Loppis bakom kulisserna, på Instagram
www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/aretsforetagare.html www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2014/1/the-collectors-awards---nomineringarna-till-arets-antikpriser-klara http://www.taby.se/Bygga-bo-och-miljo/Miljo/Tabys-miljopris/